Hamngatan 7
831 30 Östersund
Tel. 063-13 35 33

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Öppettider:
Mån - Fre 12:00 - 17:00
Lör            11:00 - 15:00

Katja Kristoffersson, Österkälen.

Utställningsperiod 8 maj - 29 maj 2021

Instagram: katja_keramik

 

KATJAS ORD

För 4 år sedan satt jag på en toalett på ett airbnb-boende i bergen i södra Spanien och beundrade kaklet som husägaren gjort själv, och tänkte att jag kanske också kan göra eget kakel. 

 Där och då anmälde jag mig till första bästa kurs på ABF i Östersund, för min erfarenhet av lera sträckte sig till trolldeg, playdoo och eventuellt några kylskåpsmagneter i cernitlera för många år sedan. 

Sen kunde jag inte sluta. Bokstavligen. Jag hängde på låset när kursen började, jag tog hem lera och pillade med hemma, jag läste alla keramikböcker jag kom över och spenderade mycket tid på Youtube. Jag hyrde in mig hos Björn på Härke och tillslut köpte jag en egen, begagnad drejskiva och tillbringade all ledig tid under trappan i källaren.

Jag har jobbat som matfotograf i många år och pendlat till Stockholm för där har de flesta jobb funnits, men min ork att pendla och efterfrågan på redaktionella jobb dalade i takt med att suget efter att hålla på med lera växte och 2018 fick jag möjligheten att gå som lärling hos Marina Jonsson. Eller jag ska säga en modern slags lärling. Det går inte att jämföra med det traditionella lärlingsyrket, där du verkligen lärde dig hantverket från grunden, genom hårt slit i många år. Men, jag har fått en mycket bra grund att utgå från. 

 

Så, jag är verkligen nybörjare. Därför heter utställningen ”Första stegen”. Tack för att ni vill titta på mina saker.

 

  

 

 

 

JoomSpirit